2009. szeptember 13., vasárnap

Hársfa utca

24 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon tetszik Rajli!Gratulalok!! Kristina

rajli írta...

kösznöm szépen kedves Kristina!

Kerekes Zsuzsa írta...

Ilyenkor látni, milyen vacak az Aréna minősége, itt még annál is jobban néz ki. Klassz kép.

rajli írta...

Köszönöm szépen Zsuzsi!

Fhil írta...

Hát ilyen utcán szeretek én végigsétálni! Nagyon hangulatos kép, és a sepregető nénike csak még fokozza ezt a hatást.

Fhil írta...

Csak írok mégegyszer! Időközben a fotozz-ra tévedtem és most láttam meg, hogy ez a képed nap képe volt. Szívből gratulálok Laci!

Főfüge írta...

Az a helyzet, hogy szavam sincs! Ekkora sikere még Főfügének se volt. Mindent leírtak, minden jelzőt elkoptattak. A nők csodálatán külön ki vagyok akadva. Tovább nem tudom ezt a fotódat magasztalni, fényezni, mert hova?
Az egyensúlyt fenntartva, azért rávilágítok egy-két hibára, erősítendő, a jövő szépremények elé néző két képtelen kollégád szárnypróbálgatásait.
Először azért Almitráról. Szédületes, hogy miket ír Neked! Bemásolom ide, bár akadozik a másolóm, de azért így is értelmes! Legalább is én értem! Lássuk!

„Imádnivaló … !!! Teljesen tökéletes. Ahogy …… rávezeti ….. a nénére, aki egy kis élőlény……….. , teszi a dolgát, ….. minden nap, és ott van ………………………. élet, … világ, ez a ……., minden. Ez. Kész vagyok, elment….em ………, nézegetni fogom mindig. Kár hogy nem lehet egyszerre több ….. is …….

A fotós hozzászólása:
Aranyos vagy, nagyon köszönöm!
Már megérte!

2009. szeptember 12. | 23:11 | almitra
Értékelés:
nnna, most megleptél, és örülök

Bocsika, de én is így gondoltam!
Nézzük, a további hozzászólót:

Szt. Sebestyén

Abszolút elvarázsoltad, mert még a keretet is jónak látja, pedig a Király a megmondhatója, hogy nem vagy egy „Keretlegény!”

harminchat

Teljesen megszédült, ilyeneket ír a képedről: A fekete-fehér szépsége. Csak a képről írt remélem!:)))

nana43

Azt írja: Megérintette a szívemet!

Na na!

Zsi90

Ő „képtelen” nem figyelni. Kiszúrta a kukát! De az én szemem az jobb. Észrevettem a harmadik és negyedik fa között lévő árnyékot, ami a falra is felkúszik, ez annak a hajléktalannak az árnyéka, akit lefizettél, hogy verje le egy léccel a virágokat!
Nem vette észre továbbá, hogy a szemközti ház ablaka nyitva maradt, és lengeti a huzat, mert az imént ment el a győri busz!

yeshe.dorje

Ő megvagdosta volna a képedet! Gondolom, az Övével is azt csinálta, mert már nincs is neki egy se!

Tydirium

Ő a kedvencem! Észrevette, hogy mozog a seprű! Bravó! Naná, hogy mozog, mert a néni ezerrel söpör, 200 ft-ért, mint megtudtam, rajli ennyit fizetett! Egy délelőttre.
Így kell dolgozni barátom, hogy bemozduljon, pedig az expo 1/4000 volt
Na, majd ha én megyek Fehérvárra söpörni! Azt nézd meg! Olyan éles lesz, mint a borotva, de nem engedek több expót mint 1/20

Nanuq

Őt is elvarázsoltad! Elmentem az oldalára, hogy megnézzem mi történt vele, hát nézhetitek a bemutatkozó oldalát. Rendesen kifeküdt a képedtől! Sőt egyenesen könyvet követel. Annyira elvakítottad, hogy Ceglédnek nézte a városod. Gondolom a Börditől jött, mert nagyon szeretik egymást! Szerintem, bizonyítandó, hogy ez Fehérvár, hívd meg egy fotósétára.

martonp


Még egy utolsó másolás, bár most már tényleg rossz a másolóm, de elhatároztam.
… „szemfényvesztésnek tartom”…..

Most mit mondjak barátom? Ez egy remek sikeres hét volt a számodra, és még nincs is vége! Sikert sikerre…

Főfüge írta...

Találtam még egy hódolót! Nem is mondtam, hogy a múlt héten Győrbe is voltam. 03.30-kor keltem. Ezt nagyon szeretem! Ha egyszer, csak úgy, megdöglök, akkor az a hajnali kelés miatt van! Semmi baj, mert így legalább gyakoroltam a vakvezetést, mert olyan álmos voltam, hogy nem láttam semmit. Azért mentem Győrbe, mert Kristina, már régóta szeretett volna velem találkozni, és most kikönyörögte! Egye fene, gondoltam. Bár Ő Mosonmagyaróvári, de annyira izgult, annyira várta a találkozást, hogy képzeld, elfelejtett leszállni a vonatról, és eljött Győrbe. Több száz ember közül azonnal felismert, pedig még azt se beszéltük meg, hogy a vasúti pénztár melletti újságárusnál találkozunk. Azonnal a nyakamba ugrott, kaptam millió puszit, a bátorságán rettentően meglepődtem, mert valljuk be őszintén, lehettem volna akár egy internetes szatír! Is! Ő nem félt, azonnal bevágódott az autómba (itt köszönném meg Tamásnak a homokbányai segítségét!) és rövid tömörséggel kiadta a parancsot:
Irány Mosonmagyaróóóóóóvááááár!!! Végül is miért ne, hisz’ útba esik, ha az ember Bécsbe megy. Beértünk Óvárra, kivettem a csomagjait és búcsúzkodni akartam, de Kristina: hohohohó! Nemáhogy! Csakmegiszunk egy kávét?! Na jó! Láttam, a Hanság lecsapolásának folytatásából, már nem lesz semmi, meg amúgy is otthon hagytam az ásómat. Fogtam a Fujit, hogy majd csinálok Kristináról jó kis fotókat, és beültünk a székbe, ami a terasz tartozéka volt, ami egy kávézóhoz tartozott, és azonnal megkérdezték, hogy mit kérünk, amikor mindketten bementünk a személyzetet üdvözölni! Kihozták a finom kávét, kezdődött a beszélgetés, kihúztam magam, enyhe magabiztos mosolyt erőltettem, és közben fogalmaztam, lefegyverző mondataimat, hogy ugyan Kristina, nem vagyok ám olyan hatalmas fotós, mint ahogy Te látod! Tudod, bár nem vagyok a tehetségnek híján, de hidd el, ez csak úgy jön belőlem! Ne gondold, hogy én négy-öt órát szarakodok egy képpel! Á! Dehogy! Leülök, Ps 3-4 másodperc és késsz! A végén az már belekerül legalább egy órácskába, bevallom ez a legnehezebb, hogy a szokásos, túl jól sikerült képet lerontsam valahogy, mert az nem lehet jobb, mint a rajlié, mert hát ugye a tisztelet, mert végül is Tőle tanultam a Ps-t! Ebből is láthatjátok milyen kúrva peches vagyok!!!
Nos? És milyennek látod a fotóimat, kezdeményeztem segítségül, mint öreg rutin, hisz’ nem rég találkozhattam Keleti Évával és éppen ezért mélységesen, átéreztem Kristina helyzetét, hogy bizony nem egyszerű hatalmas fotósokkal beszélgetni!
Jók! No, de a rajli képei!!! És jött az elemzés elemzésének az elemzése, mert a rajli képe így, a rajli képe úgy! Kristina azonkívül, hogy remekül rajzol, csodás képei vannak (Ő nyerte meg a Vadas Ernő kiállítására kiírt plakátpályázatot, amit a mai trendnek megfelelően írtam ki: Pályázhat minden Kristina, aki szereti a képzőművészetet, késztetést érez a fotózáshoz, bemerészkedik a Gigászokhoz a Látó-kör –be és egyenlőre nem ír a képekhez, rendszeresen látogatja Főfüge blogját, biológus, és a Dr után a pontot Németországba tegye ki, az egyetem fura ura! Ja! És legyen „Feles”! Annál is inkább, mert én a felest mindig is szerettem!

És a legfontosabb, ha Keleti Éva meglátja a plakáttervet, akkor írjon nekem ilyet:

Megnyitottam. nagyon jó. Mai és mégis Vads
Köszönöm
Éva

Nos összeültem, megvitattam, és hosszas tanakodás és vita magammal, kihirdettem, a győztes: Kristina! Egészségtekre! (ez volt a feles!) zárójel bezárva végre.

Vége az első résznek!

Főfüge írta...

Második rész.


Tehát ott tartottunk, hogy rajli így, rajli úgy! Most azon gondolkodom, hogy a pályázatba ki írta bele a rajlit?
Biológusi leírást hallgathattam rajli lepkéiről, mérnöki pontosságú szerkesztéséről, ha virágokat fotózik. A lényeg a lényeg, megérte! Megérte a korán kelés, megérte a vakvezetés, megérte Győrből Mosonmagyaróvárra mennem, mert végül is de. 9-12 megtudhattam, hogy rajli mekkora fotós! Ugye, ezt Senki nem gondolta volna?!
Így majdnem megtudhattam, hogy milyenek a képeim, a művésznő szemein keresztül, de úgy jártam, mint az egyszerű tanár, aki kihívta a diákot felelni, és azt mondta, na fiam, beszéljen Mátyás királyról. Diák: Mátyás király nagy király volt, Nagy Lajos még nagyobb, elmondom Nagy Lajost.

Dél felé, már kénytelen voltam Kristinát félbeszakítani, pedig éppen Laci Fraktálista képeit boncolgatta, amit egy béka lazán megirigyelhetett volna, eme kitűnő biológustól.
Kristina! Nem kellene haza menned? Nem vagy éhes? Nem kíváncsi rád a család? Nem szeretne látni a (Glasses) „Szemüveg” másik fele(s)?
Kristina belátta, hogy igen, átadta a plakát eredtijét, de én észrevettem, hogy ez nem is az eredeti. A válasz: Az nem hoztam el, mert nagyon féltem, mert rettentően megszerettem! Én is azonnal Kristinát! Persze majd akkor, ha postás becsenget, (egyszer, mert az óta a kertkapuba alszom!) mert Kristina feladja postán.
Most már, csak egy miatt aggódom, és bízok is egyben: remélem a postás egy ronda férfi, nem kedves, nem aranyos, nem biológus, nem rajzol, és a lényeg: NEM ISMERI A rajlit!!!

Nagy sajnálom, hogy Kristina fotózása elmaradt, de sebaj, majd Kanizsán, mert ünnepélyesen meghívtam a kiállításra, és csekély fél óra alatt meggyőztem, hogy ott a helye! Nehéz volt!

Kedves Laci barátom, most hogy átgondolom a helyzetet, a szívem szakad meg, hogy nem tudsz eljönni, és így nem lehetsz ott a 110 KÉP 110 ÉV Vadas Enő fotókiállításon!:)))

jazza írta...

laknék ebben az utcában...gratula a képhez...

rajli írta...

Köszönöm szépen Phil-ek és Jazzának!
János neked, mit is írhatnék? Látni, hogy Polla mellett rengeteget fejlődött az írásod!
Kristináról csak annyit, hogy egy igazi művész, aki másban is meglátja a tehetséget! :))))
Téged, hogy nem fedezett fel idáig?
Ami késik nem múlik! Még gyakoroljuk a ps-t, fotózzni ennél már jobban, úgysem fogsz! Tehát marad az utómunka. Szívélyes meg nem hívásodnak nem tudok ellenállni!
Csak a Zalagyöngye tarthat vissza.
Üdv: Laci

Fhil írta...

Bocsi Laci hogy kijavítalak, de a felhasználói nevem nem Phil, mert az egy fiúnév, hanem Fhil, amit többnyire a nevem kezdőbetűiből raktam össze. Persze kiejtve szinte ugyanaz, már én is rájöttem erre a megtévesztő hasonlóságra, de már hozzám nőtt, maradok ennél.:)

Névtelen írta...

Föfüge, ki koran kel rajli-rajongot lel igy van ez mar regota, a mondas is figyelmeztet ra! :o) Kristina

rajli írta...

Elnézésedet kérem Fhil a tévesztésem miatt!

rajli írta...

Kristina! János, ezért nem rajongom, mert későn fekszik, de későn is kel!

Tiger írta...

Itt is csak csodálom...
Grt!

rajli írta...

Köszönöm szépen!

tesztfoto írta...

Remek kép laci!

rajli írta...

köszönöm szépen Tamás!

Kozma Erzsébet írta...

Micsoda hangulat, fények és a néni aki már ki tudja hány éve sepri ezt az utcát...

rajli írta...

Köszönöm szépen Erzsébet!

Hoyacarnosa írta...

Gyönyörű!! .. :)

Gehring János írta...

Máshol már kommentáltam, de ez az egyik legsikerültebb képed, így itt is megteszem. Nagyon tetszik, régi hangulatokat ébreszt a gyermekkoromból. A nagyszüleim laktak hasonló környéken.

rajli írta...

Köszönöm János! Én is nagyon kedvelem.